Nov
22
to Dec 7

Verdwaald in New York (Lost in Yonkers) – N. Simon

We schrijven New York, 1942. De Tweede Wereldoorlog met alle gevolgen van dien…
Grootmoeder Kurnitz woont met haar enigszins achtergebleven, 35 jarige, dochter Bella in een comfortabel appartement boven “Kurnitz's Kandy Store” (Kurnitz's Snoepwinkel).
Op een zonige augustusdag staat Eddie, haar zoon, met zijn twee zonen Jay en Arty, van respectievelijk 15 en 11 jaar bij haar op de stoep. Aangezien Eddie een zware lening heeft moeten aangaan om de ziekenhuiskosten van zijn inmiddels overleden echtgenote te kunnen betalen, zit hij diep in de schulden. Daarom tracht hij zijn moeder te overhalen Jay en Arty bij haar en hun gekke tante Bella te laten logeren terwijl hij naar het Zuiden trekt om werk te zoeken.
Grootmoeder is echter een norse, harde en strenge vrouw, die niet zo vrolijk is met de komst van de twee belhamels. De gekke, maar lieve tante Bella ontfermt zich dan maar op haar eigen manier over de twee jongens terwijl oom Louie, een mislukte gangster, de jongens de knepen van het vak leert. Gaandeweg ontdekken de jongens dat het gezin waaruit hun vader komt emotioneel totaal verknipt is. Zij zijn slechts tijdelijk verdwaald in New York. De rest van de grappige, droevige familie lijkt de weg definitief kwijt te zijn. 

Treden voor u op:
Miet Bijnens, Rik Scheepers, Daan Theunis, Fabienne Timmermans, Magda Truyens, Didier Winants, Thibault Winants

In een regie van:
Didier Winants

View Event →