De Kussenman
Apr
20
to May 5

De Kussenman

De Kussenman

Affiche_Marijn.png

"Er was eens..." zal nooit meer hetzelfde klinken...

In een onbepaalde totalitaire staat wordt de amateur-schrijver Katurian door twee rechercheurs van de staatsveiligheid ondervraagd. Op de tafel staat enkel een doos met de kortverhalen van Katurian. De reden van zijn arrestatie ontgaat hem volkomen. Hoewel Katurian aanvankelijk rustig en bedachtzaam blijft, ontspoort de teneur van het verhoor en bevindt de schrijver zich Kafka-land voorbij. 

"De Kussenman" is een gebalde vuist die raak slaat. Het is een ongewoon intelligent en indringend stuk, opgebouwd als een thriller, met een al even merkwaardige ontknoping als de kortverhalen van Katurian zelf. Verhalen die u onmogelijk koud zullen laten.

Denk spanning, denk verwondering, denk meeslepend, denk misleidend en toch ontroerend en komisch! 

Dit theaterstuk is een detective-thriller over de absurditeit van literatuur, die je meteen bij de keel grijpt. 
Dat een griezelverhaal en een sprookje zo door elkaar kunnen lopen, is ongelofelijk. Geen wonder dat "De Kussenman" enkele jaren geleden al de Laurence Olivier-award kreeg voor "Best New Play".

Het is een stuk dat bijblijft, hoe monsterachtig ook. Een topstuk van de jonge Ierse schrijver Martin McDonagh, een mysterieus en fascinerend toneelspel met een boeiend verloop en een merkwaardige ontknoping.

Een gruwelijk sprookje, maar niet geschikt voor kinderen!

Regie:
Tom Moors

Cast:
Karel Baillieux, Marijn Carton, Olivier Wouters, Thibault Winants, Jade Simons

Opvoeringsdata:
20 - 21 - 22 - 23 april &  3 - 4 - 5 mei 2018
Telkens om 20.30uur stipt!

View Event →