Nov
13
to Nov 20

The Beauty Queen Of Leenane – M. McDonagh

“The Beauty Queen of Leenane” is een mix van zwarte komedie, melodrama, horror en tragedie. Zoals in het echte leven is er een dunne lijn tussen komedie en tragedie, die naarmate het stuk vordert, meer en meer vervaagt.

Het verhaal van The Beauty Queen of Leenane speelt zich volledig af in het groezelige keukentje van Mag Folan. Ze woont in een verlaten hoek van het toch al afgelegen dorpje Leenane. Daar hangt ze de zieke vrouw uit en laat zich verzorgen door haar dochter Maureen. De twee zijn verbonden door gemene en pijnlijke patronen. Elke opmerking is goed voor een tegenaanval, waarna in de andere richting meteen weer een sneer gaat die nog harder en nog pijnlijker is. Ondertussen saboteert de manipulatieve en egoïstische Mag de laatste kans voor Maureen om een man te vinden.

Waarom blijven ze toch bij elkaar? Welke van de verwijten die ze mekaar in het bijzijn van anderen naar het hoofd slingeren zijn echt? Stilaan krijgt het publiek kleine stukjes informatie om het antwoord te vinden tot op het einde de puzzel in mekaar past. 

Treden voor u op:
Kris Corswarem, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans en Nadine Timmermans

In een regie van:
Didier Winants

View Event →
Apr
13
to Apr 20

Ja, ja maar nee, nee – R. Bekaert

Praten mensen in de grote stad nauwelijks met elkaar? Of zouden ze beter wat vaker zwijgen?

In “Jaja maar neenee” kruisen de bewoners van een flatgebouw elkaar dagelijks in de hal. De ontmoetingen zijn vluchtig, haast anoniem, maar om pasklare meningen over elkaar en de wereld zitten de bewoners niet verlegen. Achter hun geklaag over de buren of de vreemdelingen schemert de angst voor de buitenwereld en het leven.

Dit heerlijk stuk theater wordt u gebracht door een cast van uitsluitend mannen die de talrijke personages allemaal voor hun rekening nemen (dus ook de vrouwenrollen!).

Het resultaat is bij momenten hilarisch, dan weer ontroerend, grappig, verbazend, uitbundig, kortom dit moet u gezien hebben!

Treden voor u op: 
Luk de Laat, Tom Moors, Tanguy Poncelet, Rik Scheepers, Paul Vanhoutte, Marcel Van Passel, Thibault Winants & Didier Winants

In een regie van:
Roel Vanderstukken

View Event →