Back to All Events

The Beauty Queen Of Leenane – M. McDonagh


“The Beauty Queen of Leenane” is een mix van zwarte komedie, melodrama, horror en tragedie. Zoals in het echte leven is er een dunne lijn tussen komedie en tragedie, die naarmate het stuk vordert, meer en meer vervaagt.

Het verhaal van The Beauty Queen of Leenane speelt zich volledig af in het groezelige keukentje van Mag Folan. Ze woont in een verlaten hoek van het toch al afgelegen dorpje Leenane. Daar hangt ze de zieke vrouw uit en laat zich verzorgen door haar dochter Maureen. De twee zijn verbonden door gemene en pijnlijke patronen. Elke opmerking is goed voor een tegenaanval, waarna in de andere richting meteen weer een sneer gaat die nog harder en nog pijnlijker is. Ondertussen saboteert de manipulatieve en egoïstische Mag de laatste kans voor Maureen om een man te vinden.

Waarom blijven ze toch bij elkaar? Welke van de verwijten die ze mekaar in het bijzijn van anderen naar het hoofd slingeren zijn echt? Stilaan krijgt het publiek kleine stukjes informatie om het antwoord te vinden tot op het einde de puzzel in mekaar past. 

Treden voor u op:
Kris Corswarem, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans en Nadine Timmermans

In een regie van:
Didier Winants

Earlier Event: April 13
Ja, ja maar nee, nee – R. Bekaert
Later Event: April 13
To Bie Or Not To Bie – C. Jones