Back to All Events

To Bie Or Not To Bie – C. Jones


De jonge Britse toneelschrijfster Charlotte Jones studeerde in Oxford en begon haar carrière als actrice. In 1998 schreef ze voor 't eerst voor theater en ze behaalde sindsdien verschillende prijzen. In 2001 kreeg ze voor Humble Boy de Susan Smith Blackburn Award.

To Bie or not to Bie is een komedie over gebroken beloften, gefnuikte verwachtingen en de genoegens van het bijenhouden. Modest is sterrenkundige, op zoek naar een theorie die alle natuurkundige verschijnselen kan omvatten en verklaren. Na de plotse dood van zijn vader, de bioloog-imker Jean Bijker, keert Modest terug naar de tuinwijk waar hij geboren werd. Daar wordt hem al spoedig duidelijk dat zijn zoeken naar eenheid in het heelal ook de chaotische verhoudingen met zijn moeder en haar entourage zal moeten omvatten.

Charlotte Jones (Best New Play bij de Critics' Circle Awards 2001) maakte een nieuwe versie van Hamlet met als ongewone elementen een ontvoerde bijenzwerm, een plastische neusoperatie, een huwelijksaanzoek, een honingpot vol as, tae kwon do, betwist vaderschap en een overdreven belangstelling voor verzamelnamen. Met deze hilarische zwarte komedie toont Jones zich een waardige opvolgster van Tom Stoppard, Alan Ayckbourn en Michael Frayn.

Treden voor u op:
Philippe Bessemans, Rik Scheepers, Laurence Stas, Fabienne Timmermans, Paul Vanhoutte en Eliane Vrancken

In een regie van:
Didier Winants

Earlier Event: November 13
The Beauty Queen Of Leenane – M. McDonagh
Later Event: November 15
Bedrog (Betrayal) – H. Pinter