De Kussenman
Apr
20
to May 5

De Kussenman

De Kussenman

Affiche_Marijn.png

"Er was eens..." zal nooit meer hetzelfde klinken...

In een onbepaalde totalitaire staat wordt de amateur-schrijver Katurian door twee rechercheurs van de staatsveiligheid ondervraagd. Op de tafel staat enkel een doos met de kortverhalen van Katurian. De reden van zijn arrestatie ontgaat hem volkomen. Hoewel Katurian aanvankelijk rustig en bedachtzaam blijft, ontspoort de teneur van het verhoor en bevindt de schrijver zich Kafka-land voorbij. 

"De Kussenman" is een gebalde vuist die raak slaat. Het is een ongewoon intelligent en indringend stuk, opgebouwd als een thriller, met een al even merkwaardige ontknoping als de kortverhalen van Katurian zelf. Verhalen die u onmogelijk koud zullen laten.

Denk spanning, denk verwondering, denk meeslepend, denk misleidend en toch ontroerend en komisch! 

Dit theaterstuk is een detective-thriller over de absurditeit van literatuur, die je meteen bij de keel grijpt. 
Dat een griezelverhaal en een sprookje zo door elkaar kunnen lopen, is ongelofelijk. Geen wonder dat "De Kussenman" enkele jaren geleden al de Laurence Olivier-award kreeg voor "Best New Play".

Het is een stuk dat bijblijft, hoe monsterachtig ook. Een topstuk van de jonge Ierse schrijver Martin McDonagh, een mysterieus en fascinerend toneelspel met een boeiend verloop en een merkwaardige ontknoping.

Een gruwelijk sprookje, maar niet geschikt voor kinderen!

Regie:
Tom Moors

Cast:
Karel Baillieux, Marijn Carton, Olivier Wouters, Thibault Winants, Jade Simons

Opvoeringsdata:
20 - 21 - 22 - 23 april &  3 - 4 - 5 mei 2018
Telkens om 20.30uur stipt!

View Event →
Revue Ravage
Dec
4
12:00 PM12:00

Revue Ravage

Revue Ravage

Revue Ravage.jpg

Met een van de recentste toneelstukken van Tom Lanoye sluit TNT haar 25-jarig jubileum af.
Een politieke satire die TNT voor u brengt, net een jaar voor de verkiezingen van 14/10/2018!
Het wordt een echte REVUE en u, ons publiek, bent getuige van al de voorbereidingen in de aanloop van die ene belangrijke verkiezingsmeeting!

Tom Lanoye schreef een theatertekst over het leven en werk van een oudere politicus. 
De man is al (te) lang voorzitter en moet ermee kappen, maar hij is te ijdel en te bang om zijn grote levenspassie op te geven: de politiek, en dus, de facto, de macht. 
Om deze spilfiguur draaien een aantal andere personages heen, als motten en muggen rond het schroeiende lamplicht van de macht: zijn vrouw, zijn briljante zoon en kroonprins, zijn maîtresse, zijn interne opponent, zijn politieke mentor en vriend.

Revue Ravage is een getuigenis over macht binnen het politieke landschap, maar ook over de individuen binnen datzelfde landschap.
Een verhaal van een politicus die afstand moet doen van een imperium waarvoor hij gepassioneerd gevochten heeft, of van twee vrouwen die het slachtoffer van die strijd geworden zijn, omdat ze er hun dromen over gezinsgeluk en een carrière voor hebben opgeborgen.

Ja, politiek kan een feest zijn, een REVUE of een RAVAGE!

Regie:
Luc Maes

Zangcoach: 
Kristel Lamerichs

Cast:
Christel Albert, Sinne Baeten, Kris Corswarem, Nico Mechelmans, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans, Didier Winants, Thibault Winants

Het geheel zal worden begeleid door een 5-koppige band:
Danny Dewachter, Brecht Festjens, Robert Jacxens, Shaffy Maes, Kristof Smullenberghs

Zang:
Evi Colson, Lieve Lesecque

Dans:
Laura Boudens, Lore Moors, Alena Pishchala, Barbera Van Geelkerken

View Event →
Frühlingserwachen
May
5
to May 13

Frühlingserwachen

Frühlingserwachen

Met “Frühlingserwachten” van Frank Wedekind brengt het TNT een heuse muziektheaterproductie op de planken met live band!
Het belooft dan ook een megaspektakel te worden waarmee wij ons jubileum zullen inzetten.

Wedekinds stuk werd geschreven eind 1890/begin 1891. De première vond plaats op 20 november 1906 en was een aanklacht tegen de hypocrisie van de volwassenen, die hun kinderen in het ongewisse lieten over de meest essentiële feiten des levens. Het is een verhaal over seksuele driften, ontwikkeling en nieuwsgierigheid, maar ook de tragiek die dit veroorzaakt. Zeker op het moment dat de volwassen wereld niet in staat is de jongeren op de juiste manier te begeleiden.

In het schemergebied van de puberteit lijden jongeren onder de verwarrende gevoelens die hun ontluikende seksualiteit teweegbrengt. Angst en verlangen komen met elkaar in botsing in een burgerlijke wereld die doortrokken is van verstikkende fatsoensnormen.

Maar hoeveel kennis er ook is, de gevoelens van verwarring zijn dezelfde gebleven: de eenzaamheid, de ervaring plotseling als eenling in een onafzienbaar grote wereld te staan de angstige vragen wat je met het leven aan moet en of je je ooit nog thuis zult voelen tussen de anderen, wat zo vanzelfsprekend was toe je nog klein was.

En voor ouders is het nog altijd moeilijk geconfronteerd te worden met de levensdrift en de doodsdrift van hun kinderen. 
Frühlingserwachen is een indringende evocatie van een van de meest turbulente periodes in een mensenleven.

Een theaterstuk dat u zeker niet mag missen! Snel reserveren is dus de boodschap!

Regie:
Luc Maes & Christel Albert

Cast:
Karel Bailleux, Marijn Carton, Evi Colson, Smilla Leenders, Greet Meukens, Thibault Morelle, Astrid Olaerts, Fleur Renes, Niels Renes, Kato Scheepers, Fabienne Timmermans, Johan Tomsin, Leen Vanheers, Didier Winants, Thibault Winants, Ismene Weerelds, Olivier Wouters

Zangcoaching:
Kristel Lamerichs

Opvoeringsdata:
vrijdag 5 mei 2017 (Première met receptie ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum)
6-7-8-11-12 & 13 mei 2017

View Event →
Vier Zusters
Nov
25
to Dec 3

Vier Zusters

Eerst was er een fotoboek: The Brown Sisters van fotograaf Nicholas Nixon die sinds 1974 elk jaar een foto maakt van zijn vrouw en haar drie zussen. Vier vrouwen die hij jaar na jaar in dezelfde opstelling registreert.  Bladzijde na bladzijde zien we hoe de zussen jarenlang jong blijven en dan plots - op haast één jaar - tegelijk oud geworden zijn.

Vier Zusters, over het leven dat voorbijtrekt.
Marie, Lies, Martha en Vera, de 4 zusters, verhalen flarden uit hun leven in een collage van situaties en herinneringen.
Soms erg herkenbaar, dan weer vreemd en hilarisch. Soms aangrijpend en dan weer komiek. Het begint met de 4 zussen die samen op reis gaan naar Venetië om er champagne te drinken op “de borstkanker” van Marie en het eindigt met de groeipijnen van de jongste, Lies. Daartussen zitten het overlijden van de vader met de noodzakelijke opruim van het ouderlijke huis en nog heel wat andere situaties, die zo uit het leven gegrepen zijn.

Speeldata:
vr 25 nov - za 26 nov - zo 27 nov - ma 28 nov - do 1 dec - vrij 2 dec - za 3 dec

Treden voor u op:
Christel Albert, Fabienne Timmermans, Kristl Tomsin, Magda Truyers

Regie:
Didier Winants

View Event →
Hamlet - W. Shakespeare
Jul
1
to Jul 9

Hamlet - W. Shakespeare

Hamlet's vader, de koning van Denemarken, is dood. Zijn moeder is na twee maanden al hertrouwd met zijn eigen oom, Claudius, de broer van zijn vader. Hamlet rouwt en walgt. 

De geest van zijn vader vraagt om wraak te nemen op zijn moordenaar, Claudius, maar om zijn moeder te sparen. Hamlet wil niet dat Claudius te weten komt dat hij de waarheid kent. Daarom besluit hij om zich krankzinnig te gaan gedragen. Zo kan hij ongemerkt een wraakplan bedenken. Maar in zijn verlangen naar wraak treft Hamlet niet alleen Claudius. Iedereen raakt in de ban van intriges die uitgevochten worden in een ultiem gevecht dat niemand spaart. 

Speeldata:
vr 1 juli - za 2 juli - ma 4 juli - woe 6 juli - do 7 juli - za 9 juli

Treden voor u op:
Karel Baillieux, Nico Mechelmans, Lore Moors, Marie Moors, Astrid Olaerts, Fabienne Timmermans, Didier Winants, Thibault Winants, Olivier Wouters.

Regie:
Tom Moors

Locatie:
Hamlet werd gespeeld  in één van de expositieruimtes van het Gallo-Romeins Museum.

View Event →
Nov
20
to Dec 5

Paniek Op De Planken - R. Abbott

Maanden repeteren, de laatste repetitiedag, de generale èn de première krijgt u van ons op één avond voorgeschoteld, inclusief commentaar van schrijver en regisseur. Kortom een hilarische avond over hoe het (niet) moet en hoe het had moeten zijn.
TNT! TNT! Boem!

Treden voor u op:
Marijn Carton, Sara Moors, Evi Colson, Tom Moors, Didier Winants, Fabienne Timmermans, Luk De Laat, Olivier Wouters, Johan Tomsin, Nadine Timmermans

In een regie van:
Tom Moors

Cast