De Kussenman
Apr
20
to May 5

De Kussenman

De Kussenman

Affiche_Marijn.png

"Er was eens..." zal nooit meer hetzelfde klinken...

In een onbepaalde totalitaire staat wordt de amateur-schrijver Katurian door twee rechercheurs van de staatsveiligheid ondervraagd. Op de tafel staat enkel een doos met de kortverhalen van Katurian. De reden van zijn arrestatie ontgaat hem volkomen. Hoewel Katurian aanvankelijk rustig en bedachtzaam blijft, ontspoort de teneur van het verhoor en bevindt de schrijver zich Kafka-land voorbij. 

"De Kussenman" is een gebalde vuist die raak slaat. Het is een ongewoon intelligent en indringend stuk, opgebouwd als een thriller, met een al even merkwaardige ontknoping als de kortverhalen van Katurian zelf. Verhalen die u onmogelijk koud zullen laten.

Denk spanning, denk verwondering, denk meeslepend, denk misleidend en toch ontroerend en komisch! 

Dit theaterstuk is een detective-thriller over de absurditeit van literatuur, die je meteen bij de keel grijpt. 
Dat een griezelverhaal en een sprookje zo door elkaar kunnen lopen, is ongelofelijk. Geen wonder dat "De Kussenman" enkele jaren geleden al de Laurence Olivier-award kreeg voor "Best New Play".

Het is een stuk dat bijblijft, hoe monsterachtig ook. Een topstuk van de jonge Ierse schrijver Martin McDonagh, een mysterieus en fascinerend toneelspel met een boeiend verloop en een merkwaardige ontknoping.

Een gruwelijk sprookje, maar niet geschikt voor kinderen!

Regie:
Tom Moors

Cast:
Karel Baillieux, Marijn Carton, Olivier Wouters, Thibault Winants, Jade Simons

Opvoeringsdata:
20 - 21 - 22 - 23 april &  3 - 4 - 5 mei 2018
Telkens om 20.30uur stipt!

View Event →
Revue Ravage
Dec
4
12:00 PM12:00

Revue Ravage

Revue Ravage

Revue Ravage.jpg

Met een van de recentste toneelstukken van Tom Lanoye sluit TNT haar 25-jarig jubileum af.
Een politieke satire die TNT voor u brengt, net een jaar voor de verkiezingen van 14/10/2018!
Het wordt een echte REVUE en u, ons publiek, bent getuige van al de voorbereidingen in de aanloop van die ene belangrijke verkiezingsmeeting!

Tom Lanoye schreef een theatertekst over het leven en werk van een oudere politicus. 
De man is al (te) lang voorzitter en moet ermee kappen, maar hij is te ijdel en te bang om zijn grote levenspassie op te geven: de politiek, en dus, de facto, de macht. 
Om deze spilfiguur draaien een aantal andere personages heen, als motten en muggen rond het schroeiende lamplicht van de macht: zijn vrouw, zijn briljante zoon en kroonprins, zijn maîtresse, zijn interne opponent, zijn politieke mentor en vriend.

Revue Ravage is een getuigenis over macht binnen het politieke landschap, maar ook over de individuen binnen datzelfde landschap.
Een verhaal van een politicus die afstand moet doen van een imperium waarvoor hij gepassioneerd gevochten heeft, of van twee vrouwen die het slachtoffer van die strijd geworden zijn, omdat ze er hun dromen over gezinsgeluk en een carrière voor hebben opgeborgen.

Ja, politiek kan een feest zijn, een REVUE of een RAVAGE!

Regie:
Luc Maes

Zangcoach: 
Kristel Lamerichs

Cast:
Christel Albert, Sinne Baeten, Kris Corswarem, Nico Mechelmans, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans, Didier Winants, Thibault Winants

Het geheel zal worden begeleid door een 5-koppige band:
Danny Dewachter, Brecht Festjens, Robert Jacxens, Shaffy Maes, Kristof Smullenberghs

Zang:
Evi Colson, Lieve Lesecque

Dans:
Laura Boudens, Lore Moors, Alena Pishchala, Barbera Van Geelkerken

View Event →
Frühlingserwachen
May
5
to May 13

Frühlingserwachen

Frühlingserwachen

Met “Frühlingserwachten” van Frank Wedekind brengt het TNT een heuse muziektheaterproductie op de planken met live band!
Het belooft dan ook een megaspektakel te worden waarmee wij ons jubileum zullen inzetten.

Wedekinds stuk werd geschreven eind 1890/begin 1891. De première vond plaats op 20 november 1906 en was een aanklacht tegen de hypocrisie van de volwassenen, die hun kinderen in het ongewisse lieten over de meest essentiële feiten des levens. Het is een verhaal over seksuele driften, ontwikkeling en nieuwsgierigheid, maar ook de tragiek die dit veroorzaakt. Zeker op het moment dat de volwassen wereld niet in staat is de jongeren op de juiste manier te begeleiden.

In het schemergebied van de puberteit lijden jongeren onder de verwarrende gevoelens die hun ontluikende seksualiteit teweegbrengt. Angst en verlangen komen met elkaar in botsing in een burgerlijke wereld die doortrokken is van verstikkende fatsoensnormen.

Maar hoeveel kennis er ook is, de gevoelens van verwarring zijn dezelfde gebleven: de eenzaamheid, de ervaring plotseling als eenling in een onafzienbaar grote wereld te staan de angstige vragen wat je met het leven aan moet en of je je ooit nog thuis zult voelen tussen de anderen, wat zo vanzelfsprekend was toe je nog klein was.

En voor ouders is het nog altijd moeilijk geconfronteerd te worden met de levensdrift en de doodsdrift van hun kinderen. 
Frühlingserwachen is een indringende evocatie van een van de meest turbulente periodes in een mensenleven.

Een theaterstuk dat u zeker niet mag missen! Snel reserveren is dus de boodschap!

Regie:
Luc Maes & Christel Albert

Cast:
Karel Bailleux, Marijn Carton, Evi Colson, Smilla Leenders, Greet Meukens, Thibault Morelle, Astrid Olaerts, Fleur Renes, Niels Renes, Kato Scheepers, Fabienne Timmermans, Johan Tomsin, Leen Vanheers, Didier Winants, Thibault Winants, Ismene Weerelds, Olivier Wouters

Zangcoaching:
Kristel Lamerichs

Opvoeringsdata:
vrijdag 5 mei 2017 (Première met receptie ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum)
6-7-8-11-12 & 13 mei 2017

View Event →
Vier Zusters
Nov
25
to Dec 3

Vier Zusters

Eerst was er een fotoboek: The Brown Sisters van fotograaf Nicholas Nixon die sinds 1974 elk jaar een foto maakt van zijn vrouw en haar drie zussen. Vier vrouwen die hij jaar na jaar in dezelfde opstelling registreert.  Bladzijde na bladzijde zien we hoe de zussen jarenlang jong blijven en dan plots - op haast één jaar - tegelijk oud geworden zijn.

Vier Zusters, over het leven dat voorbijtrekt.
Marie, Lies, Martha en Vera, de 4 zusters, verhalen flarden uit hun leven in een collage van situaties en herinneringen.
Soms erg herkenbaar, dan weer vreemd en hilarisch. Soms aangrijpend en dan weer komiek. Het begint met de 4 zussen die samen op reis gaan naar Venetië om er champagne te drinken op “de borstkanker” van Marie en het eindigt met de groeipijnen van de jongste, Lies. Daartussen zitten het overlijden van de vader met de noodzakelijke opruim van het ouderlijke huis en nog heel wat andere situaties, die zo uit het leven gegrepen zijn.

Speeldata:
vr 25 nov - za 26 nov - zo 27 nov - ma 28 nov - do 1 dec - vrij 2 dec - za 3 dec

Treden voor u op:
Christel Albert, Fabienne Timmermans, Kristl Tomsin, Magda Truyers

Regie:
Didier Winants

View Event →
Hamlet - W. Shakespeare
Jul
1
to Jul 9

Hamlet - W. Shakespeare

Hamlet's vader, de koning van Denemarken, is dood. Zijn moeder is na twee maanden al hertrouwd met zijn eigen oom, Claudius, de broer van zijn vader. Hamlet rouwt en walgt. 

De geest van zijn vader vraagt om wraak te nemen op zijn moordenaar, Claudius, maar om zijn moeder te sparen. Hamlet wil niet dat Claudius te weten komt dat hij de waarheid kent. Daarom besluit hij om zich krankzinnig te gaan gedragen. Zo kan hij ongemerkt een wraakplan bedenken. Maar in zijn verlangen naar wraak treft Hamlet niet alleen Claudius. Iedereen raakt in de ban van intriges die uitgevochten worden in een ultiem gevecht dat niemand spaart. 

Speeldata:
vr 1 juli - za 2 juli - ma 4 juli - woe 6 juli - do 7 juli - za 9 juli

Treden voor u op:
Karel Baillieux, Nico Mechelmans, Lore Moors, Marie Moors, Astrid Olaerts, Fabienne Timmermans, Didier Winants, Thibault Winants, Olivier Wouters.

Regie:
Tom Moors

Locatie:
Hamlet werd gespeeld  in één van de expositieruimtes van het Gallo-Romeins Museum.

View Event →
Nov
20
to Dec 5

Paniek Op De Planken - R. Abbott

Maanden repeteren, de laatste repetitiedag, de generale èn de première krijgt u van ons op één avond voorgeschoteld, inclusief commentaar van schrijver en regisseur. Kortom een hilarische avond over hoe het (niet) moet en hoe het had moeten zijn.
TNT! TNT! Boem!

Treden voor u op:
Marijn Carton, Sara Moors, Evi Colson, Tom Moors, Didier Winants, Fabienne Timmermans, Luk De Laat, Olivier Wouters, Johan Tomsin, Nadine Timmermans

In een regie van:
Tom Moors

Cast

View Event →
Apr
24
to May 9

Top Dogs - U. Widmer

Met "Top Dogs" van Urs Widmer knipoogt het TNT naar een steeds meer voorkomend fenomeen...

Topmanagers die tot voor kort onaantastbaar schenen, maar die nu plots ontslagen worden omdat hun onderneming geherstructureerd of gewoon gesloten wordt.  De personages in TOP DOGS behoren dus wel degelijk tot een nieuwe maatschappelijke klasse!

Als gewezen topmanagers, worden ze opgevangen door het outplacementbureau 'NCC' waar ze optimale ondersteuning verwachten om hun carrière in een ander bedrijf verder te kunnen zetten. Ze delen samen in hun verdriet, hun frustraties, hun woede en hun stukgelopen levens. Langzaam vallen de maskers af…

De acteurs van TNT kruipen niet alleen in de huid van deze topmanagers en hun partners, maar ook in die van consulentes, psychologen, … "you name it"!
Wat u, ons publiek, te zien krijgt is een opeenvolging van realistische, komische en bij momenten hilarische scènes uit het leven van gewezen topmanagers of "Top Dogs" binnen de bitterzoete omarming van een "outplacement"!

Treden voor u op:
Karel Baillieux, Nelle Baillieux, Kris Corswarem,Fabienne Timmermans, Kristl Tomsin,Johan Tomsin, Didier Winants en Olivier Wouters.

In een regie van:
Christel Albert

View Event →
Nov
21
to Dec 6

Gif - L. Vekemans

Zes jaar na hun scheiding ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer op de plaats waar hun enige kind begraven ligt.

GIF is een theatertekst van Lot Vekemans die in 2010 met deze tekst de Taalunie Toneelschrijfprijs won.

GIF gaat over mensen die proberen te leven met 'wat er niet is en wel had moeten zijn'. Een intense dialoog tussen twee mensen die blijven zoeken naar dat ene woord, die ene beweging waarin het verleden tot rust zou kunnen komen.

"In een meesterlijk ontwikkelde dialoog ontmoeten een man en een vrouw zich na jaren om van een groot verdriet te genezen waar eigenlijk geen woorden voor bestaan" (Theatermaggezien)

 

Treden voor u op:
om Moors en Fabienne Timmermans

In een regie van:
Tom Stevens

View Event →
Apr
25
to May 10

Zullen We Het Liefde Noemen - P. Wittenbols

De succesvolle gynaecoloog Dolf W. wordt vrijgesproken van een aanklacht omtrent een slordigheidje met een fatale afloop. Zijn ‘liefhebbende’ echtgenote Hella en zijn hartsvriendin Vicky, waar hij net zoveel van houdt als zijn echtgenote, willen dit uitbundig vieren.

Maar Dolf ligt in de knoop met zichzelf. Hij weet niet of hij blij moet zijn met deze uitspraak. Een vrijspraak die hem veroordeelt tot de terugkeer naar zijn gevestigde leven. Dolf besluit dan maar om de feestavond, die de ‘2 vrouwen van zijn leven’ organiseren, te gebruiken om uit te spreken wat volgens hem in zijn leven en carrière recht en krom is.

Brutaal blaast Dolf hierbij de hartelijke verhouding tussen hem en zijn twee vrouwen op. Handig bedekte wonden worden aan de oppervlakte gebracht om veelvuldig te bestrooien met zout. Hierbij moeten niet alleen de twee vrouwen het vergelden maar ook uiteindelijk hijzelf. De openheid en cynische terreur die Dolf hanteert werkt besmettelijk en weldra neemt iedereen deel aan het schertsspel.

Stilaan groeit bij de toeschouwers de schrik voor de gevolgen van deze uitlatingen… Maar toch, deze amuseren zich rot met de miserie van de protagonisten.

Zoals bij ‘Who is afraid of Virginia Woolf’, weet het publiek ook nu niet waar men eigenlijk naartoe wil tot het plot zich voltrekt.

Bent u ook klaar voor een fijne toneelavond met een goed verhaal en goede acteerprestaties?

 

Treden voor u op:
Karel Bailleux, Karolien Sneyers, Fabienne Timmermans en Olivier Wouters

In een regie van:
Didier Winants

View Event →
Nov
22
to Dec 7

Cloaca - M. Goos

Wanneer Pieter, een kunstminnende stadsbeambte, moeilijkheden op zijn werk krijgt denkt hij dat zijn oude studiemakkers hem wel eens zouden kunnen helpen. De boezemvrienden van toen hebben echter elk zowat hun eigen problemen …

Jacky, de grenzeloos ambitieuze minister-in-spe, is net door zijn vrouw het huis uitgezet en logeert tijdelijk dan maar bij Pieter. Tom, een aan lager wal geraakte advocaat, wil Pieter wel helpen, maar verkeert het merendeel van de tijd in hogere sferen door zijn drugsverslaving.

Maarten, een zelfverklaarde topregisseur, kampt dan weer met zijn mannelijkheid - of het gebrek eraan - en staat op de rand van zin zoveelste would-be doorbraak…

De drie vrienden zijn echter vastberaden om Pieter met raad en daad bij te staan.

Wat volgt is een intrige waaruit blijkt dat de levens van de mannen op een mislukking zijn uitgedraaid, dat ze zichzelf en elkaar verraden hebben. Corruptie, macht en geldgewin hebben ervoor gezorgd dat er van de mooie vriendschap van weleer niet veel meer overblift dan een levensgrote façade !

Treden voor u op:
Kris Corswarem, Silke Lowet, Nico Mechelmans, Tom Moors, Rik Scheepers en Fabienne Timmermans

In een regie van:
Roel Vanderstukken

View Event →
Apr
13
8:00 PM20:00

Oud Papier - S. Crets

"Oud Papier" brengt het verhaal van Raymond en Rachel, wier samenleven blijkbaar aan elkaar hangt met halve waarheden en hele leugens. Samen met 'hun' huisvriend Lucien, vormen zij een rustige 'ménage à trois'. Ze hangen samen ald oud papier, dat aan elkaar is vastgeklit ... tot een blijkbaar 'uit het niets' opgedoken doodsbrief en een oud dagboek roet in het eten gooien. 

Een tragikomedie van Vlaamse bodem met tal van ingrediënten en een kluwen aan onthullingen, die uw lachspieren op de proef zal stellen.

 

Treden voor u op:
Karel Bailleux, Fabienne Timmermans en Didier Winants

In een regie van:
René Meuwis

View Event →
Dec
1
to Dec 15

Popcorn – Ben Elton

Het verhaal is even simpel als intrigerend. Bruce Delamitri - een gevierd Hollywood regisseur met een voorliefde voor extreem geweld - wordt de ochtend na zijn omstreden Oscarbekroning gegijzeld door een psychopathisch koppel dat zo uit één van zijn films kon gestapt zijn…..Zij staan vol bewondering voor zijn gewelddadige films, maar aarzelen niet als iemand uit hun omgeving hen probeert te dwarsbomen. Ze weten echter ook dat de politie hen op de hielen zit. Daarom willen ze - via een heus mediacircus - de bekroonde regisseur inschakelen om de verantwoordelijkheid over hun daden van zich af te schuiven.

Het actuele van het toneelstuk wordt duidelijk aangetoond door de vele verwijzingen naar succesvolle films van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino (Kill Bill, Natural Born Killers, …) en naar de cultfilm "A Clockwork Orange" van Stanley Kubrick.

De gewetenskwestie die aan de basis van het verhaal ligt, is of de verheerlijking van geweld in de alsmaar meer op sensatie beluste media niet leidt tot een escalatie van geweld in ons dagelijks leven. En aansluitend de vraag: in welke mate zijn diegenen die dat geweld verheerlijken, ook verantwoordelijk zijn voor de gevolgen: de filmindustrie, de regisseur, de acteurs….of….het publiek?!

Treden voor u op:
Marijn Carton, Didier Winants, Laurence Stas, Kris Corswarem, Fabienne Timmermans, Karel Bailleux, Lotte Digneffe en Karolien Sneyers

In een regie van:
Tom Moors

View Event →
Apr
20
to Apr 28

Nu Even Wel, Nu Even Niet – M. Goos

Nu Even Wel, Nu Even Niet gaat over vier mannen, vier vrienden die al 20 jaar lang eens per maand samenkomen in hetzelfde restaurant om daar met elkaar te eten, te praten, zeg maar te lullen over niks, zoals één van de vier het zegt.

Sex, voetbal, vrouwen en lang vervlogen illusies passeren de revue. De grote thema's uit het leven zeg maar, allez dat denken zij toch. Al zien hun vrouwen dat misschien enigszins anders … en maar goed ook.

Na de pauze is het tijd voor die vrouwen… de tegenhanger. Een verhaal over vriendschap tussen vrouwen. En dat is op zijn minst even boeiend als de mannenversie, vooral als je al het één en ander hebt vernomen voor de pauze.

Kortom, een hilarisch dubbelluik waarmee TNT zijn 20-jarig jubileum feestelijk inzet. Lachen geblazen met een topcast!

Treden voor u op:
Karel Bailleux, Luk De Laat, Tom Moors, Johan Tomsin, Karolien Sneyers, Nadine Timmermans, Fabienne Timmermans en Magda Truyers

In een regie van:
Didier Winants

View Event →
Nov
25
to Dec 10

Aan 't Eind Van De Aspergetijd – F. Houtappels

In Aan het eind van de aspergetijd confronteren drie zusters uit Limburg, die de middelbare leeftijd hebben bereikt, elkaar met wat ze tot dan toe van hun leven gemaakt hebben. 

Francien is actrice geworden en heeft voor Limburgse begrippen een liederlijk leven in Gent achter de rug, is kinderloos gebleven en heeft geen vaste partner. Agnes heeft haar hele leven 't enige kapsalon in het dorp bestierd. Haar hoop voor de toekomst is dat haar dochter Sophie de zaak overneemt. Irène tenslotte is met Wim, de plaatselijke arts getrouwd en zet zich al enkele jaren in voor liefdadigheidsinstellingen als Foster Parents. Op de achtergrond scharrelt de dochter van Agnes, Sophie, die begin twintig is. Ze is net voor het eerst verliefd geworden op een illegale Poolse arbeider, die op de naburige boerderij helpt met de aspergeoogst. 

Als Francien eens een nachtje bij Agnes komt logeren, brengen de drie zussen de avond met elkaar door. Met een fles sterke drank op tafel vallen er een paar spectaculaire skeletten uit de kast. 

De situatie die de auteur schetst is zo herkenbaar, dat de toeschouwer direct aan zichzelf en zijn familieleden zal moeten denken. 

Aan het eind van de Aspergetijd is een eigentijdse zedenkomedie over vrouwen die worstelen met het ouder worden en zich afvragen wat een zuster nog voor ze kan betekenen. Aan het eind van de aspergetijd zijn alle bedden leeg. In dit stuk slaat dit niet enkel op de aspergebedden. 

Het is een stuk over dromen en desillusies, over liefde en leven, over bloedbanden en beschuldigingen en over asperges...In deze tragikomedie worden familiebanden op de proef gesteld , ontluikende liefdes in de kiem gesmoord en stukgelopen relaties voorgoed begraven. Een herkenbaar verhaal over drie zussen, het dorp waar ze wonen, Poolse seizoenarbeiders, mannen, het huwelijk en seks.

 

Treden voor u op:
Céline Driessen, Karolien Sneyers, Fabienne Timmermans, Kristl Tomsin 

In een regie van:
nge Liefsoens

View Event →
Apr
29
to May 6

Levende Doden – L. Wade

"Levende doden" is een knap geconstrueerd mozaïekverhaal oer de kunst van het leven. Het heeft iets van een spannende thriller, maar is tegelijkertijd een tragikomedie, vol pijnlijk komische situaties.

 

Treden voor u op:
Karel Baillieux, Marijn Carton, Céline Driesen, Kim Rigo, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans en Didier Winants

In een regie van:
Christel Clerinx

View Event →
Nov
13
to Dec 5

Festen – T. Vinterberg

Het toneelstuk "FESTEN" (een tragi-komisch familieverhaal) is naar de gelijknamige en geruchtmakende film van de Deense regisseur, Thomas Vinterberg. Zijn Dogma-95 films trokken internationaal de aandacht en hij werd met prijzen overladen. Vinterberg plaatst heikele onderwerpen als racisme, incest en seksisme in "FESTEN" in het kader van familietradities.

Tijdens een diner ter gelegenheid van de 60e verjaardag van hoteleigenaar en vader Helge Hansen, houdt zoon Christian uiterlijk onbewogen een speech waarin hij een afschuwelijk familiegeheim onthult en rottende familiewonden laat openbarsten…..

Treden voor u op:
Marijn Carton, Guy Béres, Kris Corswarem, Didier Winants, Luk de Laat, Michelle Nivelle, Kim Rigo, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans, Nadine Timmermans, Magda Truyers, Pierre Tshikuna Mapumba, Karel Ballieux en Sara Moors. 

In een regie van:
Tom Moors

View Event →
Apr
17
to Apr 30

Wir Haben Es Nicht Gewusst (Good) – C. P. Taylor

Met "Wir haben es nicht gewusst", brengt het Tongers Nieuw Theater als afsluiter van haar 18e theaterseizoen, zoals één van onze sympathisanten op ons gastenboek meldt, een adembenemend en zielsrakend stuk theater, met een cast bestaande uit niet minder dan 12 acteurs en 3 muzikanten.

Het mooie en originele punt van deze voorstelling is dat de professor zijn verhaal aan het publiek vertelt en dat hij regelmatig in zijn verhaal stapt en ons kennis laat maken met mensen die in zijn leven een belangrijke rol hebben gespeeld. Romantiek, tragi-komedie en harde realiteit passeren de revue, en dit alles in één en hetzelfde toneelstuk. Het is trouwens één van de weinige toneelstukken die deze cruciale en ook wel dramatische periode uit de wereldgeschiedenis vanuit een andere invalshoek bekijkt. In Schindler's List zien we een 'slechte' Duitser die "goed" wordt……In "Wir haben es nicht gewusst" (naar 'Good'), zien we een 'goede' Duitser die verstrikt raakt in het web van de Nazi's.

Het publiek wordt echter op een luchtige manier meegenomen doorheen het levensverhaal van Professor Halder en zal genieten van de alom bekende songs uit WO II, maar dan in een speciale bewerking van het Tongers jong talent, Alexander Ponet, aangepast aan de sfeer van het toneelstuk. 

Treden voor u op:
Kris Corswarem, Tom Moors , Karolien Sneyers, Guy Béres, François Rosmeulen, Rik Scheepers, Marijn Carton, Olivier Wouters,
Fabienne Timmermans, Nadine Timmermans, Gaelle Poncelet, Luk de Laat.

Muzikale omlijsting:
Dorien Vandenbroek, Lesley Troquet, Christian Everaers, Hanne Schroyen.

Muziek:
Alexander Ponet

n een regie van:
Didier Winants

View Event →
Nov
20
to Dec 5

Ontoereikend Adres – L. Lunari

Drie mannen: een manager, een sergeant en een professor, bevinden zich op één en dezelfde plaats, maar om drie verschillende redenen. Maar waar bevinden ze zich? Heeft iemand misschien het verkeerde adres genoteerd? Nee, toch niet. Het adres blijkt voor alle drie correct te zijn….Komt daar nog bij dat een alarm hen verplicht er de hele nacht te blijven. Ze zitten op elkaars lip. Humoristische dialogen ontwikkelen zich rond de grote thema's leven en dood, predestinatie en ratio, God en athëisme.

Een toevallige (of toch niet zo toevallige?) ontmoeting tussen drie heren, op een onduidelijk, verwarrend adres. Een haast kafkaiaans universum van onzekerheden en misverstanden dat stilaan de dimensie krijgt van de grote metafysische angst.Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan? Maar voor alles: waar gaan ze naartoe?

"Ontoereikend adres" is een amusante bijna-thriller van vele lagen, vol magisch-realisme, spitse dialogen, filosofische hoogstandjes en grappen.

Treden voor u op:
Jean-Lou Happart, Rik Scheepers, Geert Somers en Didier Winants

Met actieve deelname van:
Kato Scheepers, Pieter-Jan Vanstraelen, Xander Vanstraelen en Tanguy Winants 

In een regie van:
Inge Liefsoens

View Event →
Jun
27
to Jul 11

Heksenjacht (Kroningsproductie) – A. Miller

In het dorpje Salem ziet de plaatselijke dominee Parris zijn dochter, zijn nichtje Abigail en enkele andere dorpsmeisjes 's nachts dansen in het bos. Als zijn dochter vervolgens in coma raakt, laat Parris een geleerde prediker overkomen, die verstand heeft van Zwarte Kunsten. Om zelf niet van hekserij te worden beschuldigd, laten Abigail en de andere meisjes het overkomen alsof ze betoverd werden door anderen en noemen een reeks namen van onschuldige dorpsbewoners.

De ondergouverneur van de staat stelt een rechtbank in om de gevallen van hekserij te onderzoeken. Ondertussen beschuldigen Abigail en andere dorpsbewoners iedereen die hen op een of andere manier in de weg loopt – zij het zakelijk of in de liefde – van hekserij. Er ontstaat een heuse hetze en een “leugentje om bestwil” leidt tot een massamoord. De ondergouverneur is volledig overtuigd van het bestaan van hekserij en is niet meer in staat de vele argumenten te vatten. Hierdoor worden vele onschuldigen gearresteerd en opgehangen. Onder hen de eerlijke boer en ex-minnaar van Abigail, John Proctor. 

Treden voor u op:
DE MEISJES:
Michele Nivelle, Karolien Rouffart, Kim Rigo, Miet Bynens, Gaële Poncelet, Débora Silva

DE DORPELINGEN:
Tom Moors, Fabienne Timmermans, Philippe Bessemans, Colette Caubergh, François Rosmeulen, Eliane Vrancken, Nadine Timmermans

DE AUTORITEITEN:
Rik Scheepers, Kris Corswarem, Michel Wouters, Luk de Laat, Rik De Mesmaecker, Alex Claesen 

In een regie van:
Roel Vanderstukken

View Event →
Nov
15
to Nov 29

Bedrog (Betrayal) – H. Pinter

Een toneelstuk naar het verhaal van Harold Pinter over bedriegen en bedrogen worden. Over onweerstaanbare aantrekkingskracht en het genot en de leugen van het overspel.

Emma, Jerry en Robert spelen een verleidelijk spel waarin ze uiteindelijk hopeloos verdwalen en zichzelf in elkaar verliezen. Bedrog is een passionele reis door de tijd langs situaties en emoties die heel wat toeschouwers zullen herkennen.

2 huwelijken, 3 mensen en 4 buitenechtelijke relaties. In de afgelopen 7 jaar is er veel gebeurd tussen Emma, Robert, en Jerry. Tot nu toe zonder zichtbare gevolgen, maar ieder draagt het verleden als een loden last met zich mee. De eerste scheuren beginnen zich te vormen onder de oppervlakte waar liefde, genot en geluk hand in hand gaan met jaloezie, pijn en bedrog. De tijd heeft hen eindelijk ingehaald.

Bedrog is gebaseerd op waargebeurde feiten. Feiten uit het leven van Harold Pinter zelf. Tussen 1962 en 1969 had hij een verhouding met Joan Bakewell, televisie presentatrice, tijdens zijn rumoerige relatie met actrice Vivien Merchant. Deze affaire vormde de directe aanleiding tot het schrijven van Bedrog.

Treden voor u op:
Kris Corswarem, Fabienne Timmermans, Didier Winants & Tanguy Poncelet

In een regie van:
Michel Wouters

View Event →
Apr
13
to Apr 19

To Bie Or Not To Bie – C. Jones

De jonge Britse toneelschrijfster Charlotte Jones studeerde in Oxford en begon haar carrière als actrice. In 1998 schreef ze voor 't eerst voor theater en ze behaalde sindsdien verschillende prijzen. In 2001 kreeg ze voor Humble Boy de Susan Smith Blackburn Award.

To Bie or not to Bie is een komedie over gebroken beloften, gefnuikte verwachtingen en de genoegens van het bijenhouden. Modest is sterrenkundige, op zoek naar een theorie die alle natuurkundige verschijnselen kan omvatten en verklaren. Na de plotse dood van zijn vader, de bioloog-imker Jean Bijker, keert Modest terug naar de tuinwijk waar hij geboren werd. Daar wordt hem al spoedig duidelijk dat zijn zoeken naar eenheid in het heelal ook de chaotische verhoudingen met zijn moeder en haar entourage zal moeten omvatten.

Charlotte Jones (Best New Play bij de Critics' Circle Awards 2001) maakte een nieuwe versie van Hamlet met als ongewone elementen een ontvoerde bijenzwerm, een plastische neusoperatie, een huwelijksaanzoek, een honingpot vol as, tae kwon do, betwist vaderschap en een overdreven belangstelling voor verzamelnamen. Met deze hilarische zwarte komedie toont Jones zich een waardige opvolgster van Tom Stoppard, Alan Ayckbourn en Michael Frayn.

Treden voor u op:
Philippe Bessemans, Rik Scheepers, Laurence Stas, Fabienne Timmermans, Paul Vanhoutte en Eliane Vrancken

In een regie van:
Didier Winants

View Event →
Nov
13
to Nov 20

The Beauty Queen Of Leenane – M. McDonagh

“The Beauty Queen of Leenane” is een mix van zwarte komedie, melodrama, horror en tragedie. Zoals in het echte leven is er een dunne lijn tussen komedie en tragedie, die naarmate het stuk vordert, meer en meer vervaagt.

Het verhaal van The Beauty Queen of Leenane speelt zich volledig af in het groezelige keukentje van Mag Folan. Ze woont in een verlaten hoek van het toch al afgelegen dorpje Leenane. Daar hangt ze de zieke vrouw uit en laat zich verzorgen door haar dochter Maureen. De twee zijn verbonden door gemene en pijnlijke patronen. Elke opmerking is goed voor een tegenaanval, waarna in de andere richting meteen weer een sneer gaat die nog harder en nog pijnlijker is. Ondertussen saboteert de manipulatieve en egoïstische Mag de laatste kans voor Maureen om een man te vinden.

Waarom blijven ze toch bij elkaar? Welke van de verwijten die ze mekaar in het bijzijn van anderen naar het hoofd slingeren zijn echt? Stilaan krijgt het publiek kleine stukjes informatie om het antwoord te vinden tot op het einde de puzzel in mekaar past. 

Treden voor u op:
Kris Corswarem, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans en Nadine Timmermans

In een regie van:
Didier Winants

View Event →
Apr
13
to Apr 20

Ja, ja maar nee, nee – R. Bekaert

Praten mensen in de grote stad nauwelijks met elkaar? Of zouden ze beter wat vaker zwijgen?

In “Jaja maar neenee” kruisen de bewoners van een flatgebouw elkaar dagelijks in de hal. De ontmoetingen zijn vluchtig, haast anoniem, maar om pasklare meningen over elkaar en de wereld zitten de bewoners niet verlegen. Achter hun geklaag over de buren of de vreemdelingen schemert de angst voor de buitenwereld en het leven.

Dit heerlijk stuk theater wordt u gebracht door een cast van uitsluitend mannen die de talrijke personages allemaal voor hun rekening nemen (dus ook de vrouwenrollen!).

Het resultaat is bij momenten hilarisch, dan weer ontroerend, grappig, verbazend, uitbundig, kortom dit moet u gezien hebben!

Treden voor u op: 
Luk de Laat, Tom Moors, Tanguy Poncelet, Rik Scheepers, Paul Vanhoutte, Marcel Van Passel, Thibault Winants & Didier Winants

In een regie van:
Roel Vanderstukken

View Event →
Nov
22
to Dec 7

Verdwaald in New York (Lost in Yonkers) – N. Simon

We schrijven New York, 1942. De Tweede Wereldoorlog met alle gevolgen van dien…
Grootmoeder Kurnitz woont met haar enigszins achtergebleven, 35 jarige, dochter Bella in een comfortabel appartement boven “Kurnitz's Kandy Store” (Kurnitz's Snoepwinkel).
Op een zonige augustusdag staat Eddie, haar zoon, met zijn twee zonen Jay en Arty, van respectievelijk 15 en 11 jaar bij haar op de stoep. Aangezien Eddie een zware lening heeft moeten aangaan om de ziekenhuiskosten van zijn inmiddels overleden echtgenote te kunnen betalen, zit hij diep in de schulden. Daarom tracht hij zijn moeder te overhalen Jay en Arty bij haar en hun gekke tante Bella te laten logeren terwijl hij naar het Zuiden trekt om werk te zoeken.
Grootmoeder is echter een norse, harde en strenge vrouw, die niet zo vrolijk is met de komst van de twee belhamels. De gekke, maar lieve tante Bella ontfermt zich dan maar op haar eigen manier over de twee jongens terwijl oom Louie, een mislukte gangster, de jongens de knepen van het vak leert. Gaandeweg ontdekken de jongens dat het gezin waaruit hun vader komt emotioneel totaal verknipt is. Zij zijn slechts tijdelijk verdwaald in New York. De rest van de grappige, droevige familie lijkt de weg definitief kwijt te zijn. 

Treden voor u op:
Miet Bijnens, Rik Scheepers, Daan Theunis, Fabienne Timmermans, Magda Truyens, Didier Winants, Thibault Winants

In een regie van:
Didier Winants

View Event →
Closer – P. Marber
Nov
25
to Dec 10

Closer – P. Marber

Patrick Marber geeft ons hier een soms beenharde, oprechte, overtuigende blik op vier fundamenteel egoïstische mensen die samen in een soort van seksuele arena worden gegooid en het daar dan maar moeten uitvechten.
Het resultaat is fascinerend en bijwijlen hilarisch om naar te kijken. 

View Event →
Nov
13
2:00 PM14:00

A Lie Of The Mind - S. Shepard

In ‘A Lie of the Mind' is Jake getrouwd met Beth, en houdt blijkbaar op een heel speciale, gewelddadige manier erg veel van haar. Hij slaat haar soms volledig in elkaar en raakt daarna zelf in een soort trance waar niemand hem uit kan losweken. In het stuk krijgen we daar flarden van te zien die samen stap voor stap het verhaal onthullen. Een triest maar ijzersterk verhaal, zo triest en zo bizar dat het hier en daar ook weer bevrijdend humoristisch is.

En toch gaat 'A Lie of the Mind' eigenlijk niet om dit verhaal. Wat nu gebeurt, is het resultaat van een voorgeschiedenis. En wat die voorgeschiedenis is, kunnen we slechts raden. Maar Sam Shepard helpt daar een handje bij. Zo komt Beth, gestimuleerd door haar broer Mike, uit het ziekenhuis terug bij haar ouders herstellen van haar 'hersenbeschadiging'. En het beeld dat we krijgen van haar gruwelijk dominante vader en van haar apatische en sadistische moeder laat uiteindelijk weinig te raden over: wie zo wordt opgevoed, zoekt zich een gewelddadige man. En wie, zoals Jake, door zijn moeder zo wordt geclaimd - omdat vader ontbreekt - zoekt zich later een vrouw om zich te wreken op alles wat vrouw is.

'A Lie of the Mind' is wereldliteratuur van de bovenste plank. Boeiend, aangrijpend en diep menselijk……. 

Treden voor u op:
Miet Bijnens, Kris Corswarem, Tanguy Poncelet, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans, Nadine Timmermans, Magda Truyers, Paul Vanhoutte

In een regie van:
Didier Winants

View Event →
Apr
17
to May 8

R.A.S.P. (Wllm Shkspr Cmplt) - W. Shakespeare

Deze show zorgt al jaren voor lachsalvo's in Londen. Het begint met Romeo en Julia, het gaat verder met Titus Andronicus, loopt over in Othello, werkt alle komedies die Shakespeare schreef af in drie welgevormde volzinnen, zet vervolgens Macbeth in zijn hemd, haspelt Julius Caesar en Anthony en Cleopatra door elkaar, steekt de draak met Troilus en Cressida, maakt een bokswedstrijd van de historische stukken - waar de tragedie King Lear even in verloren loopt - lacht met de uitgang van Coriol-anus, brengt de 154 sonnetten even ter sprake en besluit met een krankzinnige visie op Hamlet...

…en het leuke is dat je geen bal van Shakespeare moet kennen om het te kunnen volgen.
Een ongelooflijk hilarisch huzarenstukje dat The Reduced Shakespeare Company in 1987 creëerde. U dacht dat Shakespeare zware kost is? Vergeet het, deze Shakespeare is om te gillen en te gieren van het lachen!

There was een taaid dat R.A.S.P . (Royal Academy of Shakespeare Professionnals) de only professional Shakespearecompany was dat alle works from Shakespeare on zijn repertoire had. De company was worldwaaid gekend and had international name en fame. Zij performden in all de theaterzalen in the world.

Treden voor u op:
Gust Nulens, Tom Moors, Didier Winants 

In een regie van:
Wannes Vanderstukken

View Event →