Back to All Events

Zullen We Het Liefde Noemen - P. Wittenbols


De succesvolle gynaecoloog Dolf W. wordt vrijgesproken van een aanklacht omtrent een slordigheidje met een fatale afloop. Zijn ‘liefhebbende’ echtgenote Hella en zijn hartsvriendin Vicky, waar hij net zoveel van houdt als zijn echtgenote, willen dit uitbundig vieren.

Maar Dolf ligt in de knoop met zichzelf. Hij weet niet of hij blij moet zijn met deze uitspraak. Een vrijspraak die hem veroordeelt tot de terugkeer naar zijn gevestigde leven. Dolf besluit dan maar om de feestavond, die de ‘2 vrouwen van zijn leven’ organiseren, te gebruiken om uit te spreken wat volgens hem in zijn leven en carrière recht en krom is.

Brutaal blaast Dolf hierbij de hartelijke verhouding tussen hem en zijn twee vrouwen op. Handig bedekte wonden worden aan de oppervlakte gebracht om veelvuldig te bestrooien met zout. Hierbij moeten niet alleen de twee vrouwen het vergelden maar ook uiteindelijk hijzelf. De openheid en cynische terreur die Dolf hanteert werkt besmettelijk en weldra neemt iedereen deel aan het schertsspel.

Stilaan groeit bij de toeschouwers de schrik voor de gevolgen van deze uitlatingen… Maar toch, deze amuseren zich rot met de miserie van de protagonisten.

Zoals bij ‘Who is afraid of Virginia Woolf’, weet het publiek ook nu niet waar men eigenlijk naartoe wil tot het plot zich voltrekt.

Bent u ook klaar voor een fijne toneelavond met een goed verhaal en goede acteerprestaties?

 

Treden voor u op:
Karel Bailleux, Karolien Sneyers, Fabienne Timmermans en Olivier Wouters

In een regie van:
Didier Winants

Earlier Event: November 22
Cloaca - M. Goos
Later Event: November 21
Gif - L. Vekemans