Back to All Events

Popcorn – Ben Elton


Het verhaal is even simpel als intrigerend. Bruce Delamitri - een gevierd Hollywood regisseur met een voorliefde voor extreem geweld - wordt de ochtend na zijn omstreden Oscarbekroning gegijzeld door een psychopathisch koppel dat zo uit één van zijn films kon gestapt zijn…..Zij staan vol bewondering voor zijn gewelddadige films, maar aarzelen niet als iemand uit hun omgeving hen probeert te dwarsbomen. Ze weten echter ook dat de politie hen op de hielen zit. Daarom willen ze - via een heus mediacircus - de bekroonde regisseur inschakelen om de verantwoordelijkheid over hun daden van zich af te schuiven.

Het actuele van het toneelstuk wordt duidelijk aangetoond door de vele verwijzingen naar succesvolle films van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino (Kill Bill, Natural Born Killers, …) en naar de cultfilm "A Clockwork Orange" van Stanley Kubrick.

De gewetenskwestie die aan de basis van het verhaal ligt, is of de verheerlijking van geweld in de alsmaar meer op sensatie beluste media niet leidt tot een escalatie van geweld in ons dagelijks leven. En aansluitend de vraag: in welke mate zijn diegenen die dat geweld verheerlijken, ook verantwoordelijk zijn voor de gevolgen: de filmindustrie, de regisseur, de acteurs….of….het publiek?!

Treden voor u op:
Marijn Carton, Didier Winants, Laurence Stas, Kris Corswarem, Fabienne Timmermans, Karel Bailleux, Lotte Digneffe en Karolien Sneyers

In een regie van:
Tom Moors

Earlier Event: April 20
Nu Even Wel, Nu Even Niet – M. Goos
Later Event: April 13
Oud Papier - S. Crets