Back to All Events

Frühlingserwachen


Frühlingserwachen

Met “Frühlingserwachten” van Frank Wedekind brengt het TNT een heuse muziektheaterproductie op de planken met live band!
Het belooft dan ook een megaspektakel te worden waarmee wij ons jubileum zullen inzetten.

Wedekinds stuk werd geschreven eind 1890/begin 1891. De première vond plaats op 20 november 1906 en was een aanklacht tegen de hypocrisie van de volwassenen, die hun kinderen in het ongewisse lieten over de meest essentiële feiten des levens. Het is een verhaal over seksuele driften, ontwikkeling en nieuwsgierigheid, maar ook de tragiek die dit veroorzaakt. Zeker op het moment dat de volwassen wereld niet in staat is de jongeren op de juiste manier te begeleiden.

In het schemergebied van de puberteit lijden jongeren onder de verwarrende gevoelens die hun ontluikende seksualiteit teweegbrengt. Angst en verlangen komen met elkaar in botsing in een burgerlijke wereld die doortrokken is van verstikkende fatsoensnormen.

Maar hoeveel kennis er ook is, de gevoelens van verwarring zijn dezelfde gebleven: de eenzaamheid, de ervaring plotseling als eenling in een onafzienbaar grote wereld te staan de angstige vragen wat je met het leven aan moet en of je je ooit nog thuis zult voelen tussen de anderen, wat zo vanzelfsprekend was toe je nog klein was.

En voor ouders is het nog altijd moeilijk geconfronteerd te worden met de levensdrift en de doodsdrift van hun kinderen. 
Frühlingserwachen is een indringende evocatie van een van de meest turbulente periodes in een mensenleven.

Een theaterstuk dat u zeker niet mag missen! Snel reserveren is dus de boodschap!

Regie:
Luc Maes & Christel Albert

Cast:
Karel Bailleux, Marijn Carton, Evi Colson, Smilla Leenders, Greet Meukens, Thibault Morelle, Astrid Olaerts, Fleur Renes, Niels Renes, Kato Scheepers, Fabienne Timmermans, Johan Tomsin, Leen Vanheers, Didier Winants, Thibault Winants, Ismene Weerelds, Olivier Wouters

Zangcoaching:
Kristel Lamerichs

Opvoeringsdata:
vrijdag 5 mei 2017 (Première met receptie ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum)
6-7-8-11-12 & 13 mei 2017

Earlier Event: November 25
Vier Zusters
Later Event: December 4
Revue Ravage