Nov
21
to Dec 6

Gif - L. Vekemans

Zes jaar na hun scheiding ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer op de plaats waar hun enige kind begraven ligt.

GIF is een theatertekst van Lot Vekemans die in 2010 met deze tekst de Taalunie Toneelschrijfprijs won.

GIF gaat over mensen die proberen te leven met 'wat er niet is en wel had moeten zijn'. Een intense dialoog tussen twee mensen die blijven zoeken naar dat ene woord, die ene beweging waarin het verleden tot rust zou kunnen komen.

"In een meesterlijk ontwikkelde dialoog ontmoeten een man en een vrouw zich na jaren om van een groot verdriet te genezen waar eigenlijk geen woorden voor bestaan" (Theatermaggezien)

 

Treden voor u op:
om Moors en Fabienne Timmermans

In een regie van:
Tom Stevens

View Event →
Apr
25
to May 10

Zullen We Het Liefde Noemen - P. Wittenbols

De succesvolle gynaecoloog Dolf W. wordt vrijgesproken van een aanklacht omtrent een slordigheidje met een fatale afloop. Zijn ‘liefhebbende’ echtgenote Hella en zijn hartsvriendin Vicky, waar hij net zoveel van houdt als zijn echtgenote, willen dit uitbundig vieren.

Maar Dolf ligt in de knoop met zichzelf. Hij weet niet of hij blij moet zijn met deze uitspraak. Een vrijspraak die hem veroordeelt tot de terugkeer naar zijn gevestigde leven. Dolf besluit dan maar om de feestavond, die de ‘2 vrouwen van zijn leven’ organiseren, te gebruiken om uit te spreken wat volgens hem in zijn leven en carrière recht en krom is.

Brutaal blaast Dolf hierbij de hartelijke verhouding tussen hem en zijn twee vrouwen op. Handig bedekte wonden worden aan de oppervlakte gebracht om veelvuldig te bestrooien met zout. Hierbij moeten niet alleen de twee vrouwen het vergelden maar ook uiteindelijk hijzelf. De openheid en cynische terreur die Dolf hanteert werkt besmettelijk en weldra neemt iedereen deel aan het schertsspel.

Stilaan groeit bij de toeschouwers de schrik voor de gevolgen van deze uitlatingen… Maar toch, deze amuseren zich rot met de miserie van de protagonisten.

Zoals bij ‘Who is afraid of Virginia Woolf’, weet het publiek ook nu niet waar men eigenlijk naartoe wil tot het plot zich voltrekt.

Bent u ook klaar voor een fijne toneelavond met een goed verhaal en goede acteerprestaties?

 

Treden voor u op:
Karel Bailleux, Karolien Sneyers, Fabienne Timmermans en Olivier Wouters

In een regie van:
Didier Winants

View Event →