Vier Zusters
Nov
25
to Dec 3

Vier Zusters

Eerst was er een fotoboek: The Brown Sisters van fotograaf Nicholas Nixon die sinds 1974 elk jaar een foto maakt van zijn vrouw en haar drie zussen. Vier vrouwen die hij jaar na jaar in dezelfde opstelling registreert.  Bladzijde na bladzijde zien we hoe de zussen jarenlang jong blijven en dan plots - op haast één jaar - tegelijk oud geworden zijn.

Vier Zusters, over het leven dat voorbijtrekt.
Marie, Lies, Martha en Vera, de 4 zusters, verhalen flarden uit hun leven in een collage van situaties en herinneringen.
Soms erg herkenbaar, dan weer vreemd en hilarisch. Soms aangrijpend en dan weer komiek. Het begint met de 4 zussen die samen op reis gaan naar Venetië om er champagne te drinken op “de borstkanker” van Marie en het eindigt met de groeipijnen van de jongste, Lies. Daartussen zitten het overlijden van de vader met de noodzakelijke opruim van het ouderlijke huis en nog heel wat andere situaties, die zo uit het leven gegrepen zijn.

Speeldata:
vr 25 nov - za 26 nov - zo 27 nov - ma 28 nov - do 1 dec - vrij 2 dec - za 3 dec

Treden voor u op:
Christel Albert, Fabienne Timmermans, Kristl Tomsin, Magda Truyers

Regie:
Didier Winants

View Event →
Hamlet - W. Shakespeare
Jul
1
to Jul 9

Hamlet - W. Shakespeare

Hamlet's vader, de koning van Denemarken, is dood. Zijn moeder is na twee maanden al hertrouwd met zijn eigen oom, Claudius, de broer van zijn vader. Hamlet rouwt en walgt. 

De geest van zijn vader vraagt om wraak te nemen op zijn moordenaar, Claudius, maar om zijn moeder te sparen. Hamlet wil niet dat Claudius te weten komt dat hij de waarheid kent. Daarom besluit hij om zich krankzinnig te gaan gedragen. Zo kan hij ongemerkt een wraakplan bedenken. Maar in zijn verlangen naar wraak treft Hamlet niet alleen Claudius. Iedereen raakt in de ban van intriges die uitgevochten worden in een ultiem gevecht dat niemand spaart. 

Speeldata:
vr 1 juli - za 2 juli - ma 4 juli - woe 6 juli - do 7 juli - za 9 juli

Treden voor u op:
Karel Baillieux, Nico Mechelmans, Lore Moors, Marie Moors, Astrid Olaerts, Fabienne Timmermans, Didier Winants, Thibault Winants, Olivier Wouters.

Regie:
Tom Moors

Locatie:
Hamlet werd gespeeld  in één van de expositieruimtes van het Gallo-Romeins Museum.

View Event →