Revue Ravage
Dec
4
12:00 PM12:00

Revue Ravage

Revue Ravage

Revue Ravage.jpg

Met een van de recentste toneelstukken van Tom Lanoye sluit TNT haar 25-jarig jubileum af.
Een politieke satire die TNT voor u brengt, net een jaar voor de verkiezingen van 14/10/2018!
Het wordt een echte REVUE en u, ons publiek, bent getuige van al de voorbereidingen in de aanloop van die ene belangrijke verkiezingsmeeting!

Tom Lanoye schreef een theatertekst over het leven en werk van een oudere politicus. 
De man is al (te) lang voorzitter en moet ermee kappen, maar hij is te ijdel en te bang om zijn grote levenspassie op te geven: de politiek, en dus, de facto, de macht. 
Om deze spilfiguur draaien een aantal andere personages heen, als motten en muggen rond het schroeiende lamplicht van de macht: zijn vrouw, zijn briljante zoon en kroonprins, zijn maîtresse, zijn interne opponent, zijn politieke mentor en vriend.

Revue Ravage is een getuigenis over macht binnen het politieke landschap, maar ook over de individuen binnen datzelfde landschap.
Een verhaal van een politicus die afstand moet doen van een imperium waarvoor hij gepassioneerd gevochten heeft, of van twee vrouwen die het slachtoffer van die strijd geworden zijn, omdat ze er hun dromen over gezinsgeluk en een carrière voor hebben opgeborgen.

Ja, politiek kan een feest zijn, een REVUE of een RAVAGE!

Regie:
Luc Maes

Zangcoach: 
Kristel Lamerichs

Cast:
Christel Albert, Sinne Baeten, Kris Corswarem, Nico Mechelmans, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans, Didier Winants, Thibault Winants

Het geheel zal worden begeleid door een 5-koppige band:
Danny Dewachter, Brecht Festjens, Robert Jacxens, Shaffy Maes, Kristof Smullenberghs

Zang:
Evi Colson, Lieve Lesecque

Dans:
Laura Boudens, Lore Moors, Alena Pishchala, Barbera Van Geelkerken

View Event →
Frühlingserwachen
May
5
to May 13

Frühlingserwachen

Frühlingserwachen

Met “Frühlingserwachten” van Frank Wedekind brengt het TNT een heuse muziektheaterproductie op de planken met live band!
Het belooft dan ook een megaspektakel te worden waarmee wij ons jubileum zullen inzetten.

Wedekinds stuk werd geschreven eind 1890/begin 1891. De première vond plaats op 20 november 1906 en was een aanklacht tegen de hypocrisie van de volwassenen, die hun kinderen in het ongewisse lieten over de meest essentiële feiten des levens. Het is een verhaal over seksuele driften, ontwikkeling en nieuwsgierigheid, maar ook de tragiek die dit veroorzaakt. Zeker op het moment dat de volwassen wereld niet in staat is de jongeren op de juiste manier te begeleiden.

In het schemergebied van de puberteit lijden jongeren onder de verwarrende gevoelens die hun ontluikende seksualiteit teweegbrengt. Angst en verlangen komen met elkaar in botsing in een burgerlijke wereld die doortrokken is van verstikkende fatsoensnormen.

Maar hoeveel kennis er ook is, de gevoelens van verwarring zijn dezelfde gebleven: de eenzaamheid, de ervaring plotseling als eenling in een onafzienbaar grote wereld te staan de angstige vragen wat je met het leven aan moet en of je je ooit nog thuis zult voelen tussen de anderen, wat zo vanzelfsprekend was toe je nog klein was.

En voor ouders is het nog altijd moeilijk geconfronteerd te worden met de levensdrift en de doodsdrift van hun kinderen. 
Frühlingserwachen is een indringende evocatie van een van de meest turbulente periodes in een mensenleven.

Een theaterstuk dat u zeker niet mag missen! Snel reserveren is dus de boodschap!

Regie:
Luc Maes & Christel Albert

Cast:
Karel Bailleux, Marijn Carton, Evi Colson, Smilla Leenders, Greet Meukens, Thibault Morelle, Astrid Olaerts, Fleur Renes, Niels Renes, Kato Scheepers, Fabienne Timmermans, Johan Tomsin, Leen Vanheers, Didier Winants, Thibault Winants, Ismene Weerelds, Olivier Wouters

Zangcoaching:
Kristel Lamerichs

Opvoeringsdata:
vrijdag 5 mei 2017 (Première met receptie ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum)
6-7-8-11-12 & 13 mei 2017

View Event →