Nov
13
2:00 PM14:00

A Lie Of The Mind - S. Shepard

In ‘A Lie of the Mind' is Jake getrouwd met Beth, en houdt blijkbaar op een heel speciale, gewelddadige manier erg veel van haar. Hij slaat haar soms volledig in elkaar en raakt daarna zelf in een soort trance waar niemand hem uit kan losweken. In het stuk krijgen we daar flarden van te zien die samen stap voor stap het verhaal onthullen. Een triest maar ijzersterk verhaal, zo triest en zo bizar dat het hier en daar ook weer bevrijdend humoristisch is.

En toch gaat 'A Lie of the Mind' eigenlijk niet om dit verhaal. Wat nu gebeurt, is het resultaat van een voorgeschiedenis. En wat die voorgeschiedenis is, kunnen we slechts raden. Maar Sam Shepard helpt daar een handje bij. Zo komt Beth, gestimuleerd door haar broer Mike, uit het ziekenhuis terug bij haar ouders herstellen van haar 'hersenbeschadiging'. En het beeld dat we krijgen van haar gruwelijk dominante vader en van haar apatische en sadistische moeder laat uiteindelijk weinig te raden over: wie zo wordt opgevoed, zoekt zich een gewelddadige man. En wie, zoals Jake, door zijn moeder zo wordt geclaimd - omdat vader ontbreekt - zoekt zich later een vrouw om zich te wreken op alles wat vrouw is.

'A Lie of the Mind' is wereldliteratuur van de bovenste plank. Boeiend, aangrijpend en diep menselijk……. 

Treden voor u op:
Miet Bijnens, Kris Corswarem, Tanguy Poncelet, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans, Nadine Timmermans, Magda Truyers, Paul Vanhoutte

In een regie van:
Didier Winants

View Event →
Apr
17
to May 8

R.A.S.P. (Wllm Shkspr Cmplt) - W. Shakespeare

Deze show zorgt al jaren voor lachsalvo's in Londen. Het begint met Romeo en Julia, het gaat verder met Titus Andronicus, loopt over in Othello, werkt alle komedies die Shakespeare schreef af in drie welgevormde volzinnen, zet vervolgens Macbeth in zijn hemd, haspelt Julius Caesar en Anthony en Cleopatra door elkaar, steekt de draak met Troilus en Cressida, maakt een bokswedstrijd van de historische stukken - waar de tragedie King Lear even in verloren loopt - lacht met de uitgang van Coriol-anus, brengt de 154 sonnetten even ter sprake en besluit met een krankzinnige visie op Hamlet...

…en het leuke is dat je geen bal van Shakespeare moet kennen om het te kunnen volgen.
Een ongelooflijk hilarisch huzarenstukje dat The Reduced Shakespeare Company in 1987 creëerde. U dacht dat Shakespeare zware kost is? Vergeet het, deze Shakespeare is om te gillen en te gieren van het lachen!

There was een taaid dat R.A.S.P . (Royal Academy of Shakespeare Professionnals) de only professional Shakespearecompany was dat alle works from Shakespeare on zijn repertoire had. De company was worldwaaid gekend and had international name en fame. Zij performden in all de theaterzalen in the world.

Treden voor u op:
Gust Nulens, Tom Moors, Didier Winants 

In een regie van:
Wannes Vanderstukken

View Event →