Back to All Events

A Lie Of The Mind - S. Shepard

In ‘A Lie of the Mind' is Jake getrouwd met Beth, en houdt blijkbaar op een heel speciale, gewelddadige manier erg veel van haar. Hij slaat haar soms volledig in elkaar en raakt daarna zelf in een soort trance waar niemand hem uit kan losweken. In het stuk krijgen we daar flarden van te zien die samen stap voor stap het verhaal onthullen. Een triest maar ijzersterk verhaal, zo triest en zo bizar dat het hier en daar ook weer bevrijdend humoristisch is.

En toch gaat 'A Lie of the Mind' eigenlijk niet om dit verhaal. Wat nu gebeurt, is het resultaat van een voorgeschiedenis. En wat die voorgeschiedenis is, kunnen we slechts raden. Maar Sam Shepard helpt daar een handje bij. Zo komt Beth, gestimuleerd door haar broer Mike, uit het ziekenhuis terug bij haar ouders herstellen van haar 'hersenbeschadiging'. En het beeld dat we krijgen van haar gruwelijk dominante vader en van haar apatische en sadistische moeder laat uiteindelijk weinig te raden over: wie zo wordt opgevoed, zoekt zich een gewelddadige man. En wie, zoals Jake, door zijn moeder zo wordt geclaimd - omdat vader ontbreekt - zoekt zich later een vrouw om zich te wreken op alles wat vrouw is.

'A Lie of the Mind' is wereldliteratuur van de bovenste plank. Boeiend, aangrijpend en diep menselijk……. 

Treden voor u op:
Miet Bijnens, Kris Corswarem, Tanguy Poncelet, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans, Nadine Timmermans, Magda Truyers, Paul Vanhoutte

In een regie van:
Didier Winants