Nov
13
to Dec 5

Festen – T. Vinterberg

Het toneelstuk "FESTEN" (een tragi-komisch familieverhaal) is naar de gelijknamige en geruchtmakende film van de Deense regisseur, Thomas Vinterberg. Zijn Dogma-95 films trokken internationaal de aandacht en hij werd met prijzen overladen. Vinterberg plaatst heikele onderwerpen als racisme, incest en seksisme in "FESTEN" in het kader van familietradities.

Tijdens een diner ter gelegenheid van de 60e verjaardag van hoteleigenaar en vader Helge Hansen, houdt zoon Christian uiterlijk onbewogen een speech waarin hij een afschuwelijk familiegeheim onthult en rottende familiewonden laat openbarsten…..

Treden voor u op:
Marijn Carton, Guy Béres, Kris Corswarem, Didier Winants, Luk de Laat, Michelle Nivelle, Kim Rigo, Rik Scheepers, Fabienne Timmermans, Nadine Timmermans, Magda Truyers, Pierre Tshikuna Mapumba, Karel Ballieux en Sara Moors. 

In een regie van:
Tom Moors

View Event →
Apr
17
to Apr 30

Wir Haben Es Nicht Gewusst (Good) – C. P. Taylor

Met "Wir haben es nicht gewusst", brengt het Tongers Nieuw Theater als afsluiter van haar 18e theaterseizoen, zoals één van onze sympathisanten op ons gastenboek meldt, een adembenemend en zielsrakend stuk theater, met een cast bestaande uit niet minder dan 12 acteurs en 3 muzikanten.

Het mooie en originele punt van deze voorstelling is dat de professor zijn verhaal aan het publiek vertelt en dat hij regelmatig in zijn verhaal stapt en ons kennis laat maken met mensen die in zijn leven een belangrijke rol hebben gespeeld. Romantiek, tragi-komedie en harde realiteit passeren de revue, en dit alles in één en hetzelfde toneelstuk. Het is trouwens één van de weinige toneelstukken die deze cruciale en ook wel dramatische periode uit de wereldgeschiedenis vanuit een andere invalshoek bekijkt. In Schindler's List zien we een 'slechte' Duitser die "goed" wordt……In "Wir haben es nicht gewusst" (naar 'Good'), zien we een 'goede' Duitser die verstrikt raakt in het web van de Nazi's.

Het publiek wordt echter op een luchtige manier meegenomen doorheen het levensverhaal van Professor Halder en zal genieten van de alom bekende songs uit WO II, maar dan in een speciale bewerking van het Tongers jong talent, Alexander Ponet, aangepast aan de sfeer van het toneelstuk. 

Treden voor u op:
Kris Corswarem, Tom Moors , Karolien Sneyers, Guy Béres, François Rosmeulen, Rik Scheepers, Marijn Carton, Olivier Wouters,
Fabienne Timmermans, Nadine Timmermans, Gaelle Poncelet, Luk de Laat.

Muzikale omlijsting:
Dorien Vandenbroek, Lesley Troquet, Christian Everaers, Hanne Schroyen.

Muziek:
Alexander Ponet

n een regie van:
Didier Winants

View Event →