Back to All Events

Wir Haben Es Nicht Gewusst (Good) – C. P. Taylor


Met "Wir haben es nicht gewusst", brengt het Tongers Nieuw Theater als afsluiter van haar 18e theaterseizoen, zoals één van onze sympathisanten op ons gastenboek meldt, een adembenemend en zielsrakend stuk theater, met een cast bestaande uit niet minder dan 12 acteurs en 3 muzikanten.

Het mooie en originele punt van deze voorstelling is dat de professor zijn verhaal aan het publiek vertelt en dat hij regelmatig in zijn verhaal stapt en ons kennis laat maken met mensen die in zijn leven een belangrijke rol hebben gespeeld. Romantiek, tragi-komedie en harde realiteit passeren de revue, en dit alles in één en hetzelfde toneelstuk. Het is trouwens één van de weinige toneelstukken die deze cruciale en ook wel dramatische periode uit de wereldgeschiedenis vanuit een andere invalshoek bekijkt. In Schindler's List zien we een 'slechte' Duitser die "goed" wordt……In "Wir haben es nicht gewusst" (naar 'Good'), zien we een 'goede' Duitser die verstrikt raakt in het web van de Nazi's.

Het publiek wordt echter op een luchtige manier meegenomen doorheen het levensverhaal van Professor Halder en zal genieten van de alom bekende songs uit WO II, maar dan in een speciale bewerking van het Tongers jong talent, Alexander Ponet, aangepast aan de sfeer van het toneelstuk. 

Treden voor u op:
Kris Corswarem, Tom Moors , Karolien Sneyers, Guy Béres, François Rosmeulen, Rik Scheepers, Marijn Carton, Olivier Wouters,
Fabienne Timmermans, Nadine Timmermans, Gaelle Poncelet, Luk de Laat.

Muzikale omlijsting:
Dorien Vandenbroek, Lesley Troquet, Christian Everaers, Hanne Schroyen.

Muziek:
Alexander Ponet

n een regie van:
Didier Winants

Earlier Event: November 20
Ontoereikend Adres – L. Lunari
Later Event: November 13
Festen – T. Vinterberg