Dec
1
to Dec 15

Popcorn – Ben Elton

Het verhaal is even simpel als intrigerend. Bruce Delamitri - een gevierd Hollywood regisseur met een voorliefde voor extreem geweld - wordt de ochtend na zijn omstreden Oscarbekroning gegijzeld door een psychopathisch koppel dat zo uit één van zijn films kon gestapt zijn…..Zij staan vol bewondering voor zijn gewelddadige films, maar aarzelen niet als iemand uit hun omgeving hen probeert te dwarsbomen. Ze weten echter ook dat de politie hen op de hielen zit. Daarom willen ze - via een heus mediacircus - de bekroonde regisseur inschakelen om de verantwoordelijkheid over hun daden van zich af te schuiven.

Het actuele van het toneelstuk wordt duidelijk aangetoond door de vele verwijzingen naar succesvolle films van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino (Kill Bill, Natural Born Killers, …) en naar de cultfilm "A Clockwork Orange" van Stanley Kubrick.

De gewetenskwestie die aan de basis van het verhaal ligt, is of de verheerlijking van geweld in de alsmaar meer op sensatie beluste media niet leidt tot een escalatie van geweld in ons dagelijks leven. En aansluitend de vraag: in welke mate zijn diegenen die dat geweld verheerlijken, ook verantwoordelijk zijn voor de gevolgen: de filmindustrie, de regisseur, de acteurs….of….het publiek?!

Treden voor u op:
Marijn Carton, Didier Winants, Laurence Stas, Kris Corswarem, Fabienne Timmermans, Karel Bailleux, Lotte Digneffe en Karolien Sneyers

In een regie van:
Tom Moors

View Event →
Apr
20
to Apr 28

Nu Even Wel, Nu Even Niet – M. Goos

Nu Even Wel, Nu Even Niet gaat over vier mannen, vier vrienden die al 20 jaar lang eens per maand samenkomen in hetzelfde restaurant om daar met elkaar te eten, te praten, zeg maar te lullen over niks, zoals één van de vier het zegt.

Sex, voetbal, vrouwen en lang vervlogen illusies passeren de revue. De grote thema's uit het leven zeg maar, allez dat denken zij toch. Al zien hun vrouwen dat misschien enigszins anders … en maar goed ook.

Na de pauze is het tijd voor die vrouwen… de tegenhanger. Een verhaal over vriendschap tussen vrouwen. En dat is op zijn minst even boeiend als de mannenversie, vooral als je al het één en ander hebt vernomen voor de pauze.

Kortom, een hilarisch dubbelluik waarmee TNT zijn 20-jarig jubileum feestelijk inzet. Lachen geblazen met een topcast!

Treden voor u op:
Karel Bailleux, Luk De Laat, Tom Moors, Johan Tomsin, Karolien Sneyers, Nadine Timmermans, Fabienne Timmermans en Magda Truyers

In een regie van:
Didier Winants

View Event →