Back to All Events

Heksenjacht (Kroningsproductie) – A. Miller


In het dorpje Salem ziet de plaatselijke dominee Parris zijn dochter, zijn nichtje Abigail en enkele andere dorpsmeisjes 's nachts dansen in het bos. Als zijn dochter vervolgens in coma raakt, laat Parris een geleerde prediker overkomen, die verstand heeft van Zwarte Kunsten. Om zelf niet van hekserij te worden beschuldigd, laten Abigail en de andere meisjes het overkomen alsof ze betoverd werden door anderen en noemen een reeks namen van onschuldige dorpsbewoners.

De ondergouverneur van de staat stelt een rechtbank in om de gevallen van hekserij te onderzoeken. Ondertussen beschuldigen Abigail en andere dorpsbewoners iedereen die hen op een of andere manier in de weg loopt – zij het zakelijk of in de liefde – van hekserij. Er ontstaat een heuse hetze en een “leugentje om bestwil” leidt tot een massamoord. De ondergouverneur is volledig overtuigd van het bestaan van hekserij en is niet meer in staat de vele argumenten te vatten. Hierdoor worden vele onschuldigen gearresteerd en opgehangen. Onder hen de eerlijke boer en ex-minnaar van Abigail, John Proctor. 

Treden voor u op:
DE MEISJES:
Michele Nivelle, Karolien Rouffart, Kim Rigo, Miet Bynens, Gaële Poncelet, Débora Silva

DE DORPELINGEN:
Tom Moors, Fabienne Timmermans, Philippe Bessemans, Colette Caubergh, François Rosmeulen, Eliane Vrancken, Nadine Timmermans

DE AUTORITEITEN:
Rik Scheepers, Kris Corswarem, Michel Wouters, Luk de Laat, Rik De Mesmaecker, Alex Claesen 

In een regie van:
Roel Vanderstukken

Earlier Event: November 15
Bedrog (Betrayal) – H. Pinter
Later Event: November 20
Ontoereikend Adres – L. Lunari